×

Volymberäkningen i appen stämmer inte

Om volymbedömningen inte stämmer bör du kontrollera att Elvie Pump har den senaste programvaran. Det gör du genom att ladda Elvie Pump full, ansluta pumpen till appen, trycka på menyikonen och sedan på pumpinfo. Om alternativet uppgradera syns trycker du på det.

Volymbedömningen fungerar ofta lite bättre mot svart tyg. Använd gärna en svart bh (om du har det) när du pumpar. När du pumpat klart kommer appen att visa en beräkning av hur mycket mjölk som finns i flaskan. Om du behöver korrigera beräkningen kan du göra det när du sparar sessionen eller på skärmen med historik. Flaskan har också volymmarkeringar som hjälper dig att se hur mycket mjölk det finns i flaskan. Du kan ändra informationen när du sparar sessionen eller när som helst på skärmen med historik.

Sensorn fungerar också bättre om mjölken har samlats ordentligt i flaskan (ungefär som när du skakar mjölk i en mätkanna och får vänta tills den samlats på botten innan du kan läsa av markeringarna korrekt). Detta betyder inte att du måste hålla dig helt still, men försök att undvika rörelser som får mjölken att skakas om för mycket i flaskan eftersom sensorn då kan rapportera fel. Vi arbetar på att göra den här funktionen mer tillförlitlig så om problemet kvarstår ber vi dig hålla utkik efter nya versioner av appen.